Mustafa Ružnić

Osumnjičeni premijer USK zbog korupcije: Odlučan sam u borbi protiv kriminala

“Nadam se samo da ove aktivnosti nisu ni na koji način povezane s aktuelnim političkim momentom u BiH, kada se formira vlast na nivou BiH i da nisu pokušaj opstruiranja uspostave nove izvršne vlasti u USK“, rekao je Ružnić, član NES-a.
Vijesti / Politika | 16. 12. 2022. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona koji je osumnjičen u sklopu SIPA-ine akcije u kojoj su ranije uhićeni Nedžad Veladžić, direktor Agencije za zapošljavanje USK i još jedna osoba, a čije je ured potresen, rekao je da „podržava rad policijskih i pravosudnih organa u BiH i borbu protiv kriminala i korupcije.

"Korektan odnos" 

“Pa tako podržavam i aktivnosti koje su danas provedene u prostorijama Vlade USK i Zavoda za zapošljavanje USK. I ja kao premijer, a i Vlada na čijem sam čelu, već godinama pokazujemo da smo odlučni u borbi protiv svakog vida i oblika zloupotrebe položaja i nezakonitog ponašanja i uvijek smo na raspolaganju nadležnim organima kada je u pitanju borba protiv korupcije i organiziranog kriminala“, izjavio je.

Istaknuo je i korektan i profesionalan odnos svih sudionika akcije nadležnih policijskih i pravosudnih organa i agencija, te dodao da je legalist.

"Nadam se da nije povezan s aktualnim političkim momentom" 

“Nadam se samo da ove aktivnosti nisu ni na koji način povezane s aktuelnim političkim momentom u BiH, kada se formira vlast na nivou BiH i da nisu pokušaj opstruiranja uspostave nove izvršne vlasti u USK“, rekao je i dodao kako vjeruje da će se provesti brza, efikasna i profesionalna istraga.

“I dalje stojim na raspolaganju svim nadležnim institucijama“, rekao je premijer Ružić.

Podsjetimo, jučer su pretreseni uredi Vlade Unsko-sanskog kanona zbog istrage koja se provodi po naredbi Kantonalnog Tužiteljstva zbog spornog poslovanja Zavoda za zapošljavanje USK. Jedan od osumnjičenih u ovoj istrazi je i Mustafa Ružić, premijer USK i istaknuti član NES-a, jedne od stranaka iz koalicije Osmorka.

Kopirati
Drag cursor here to close